• 001
 • 002
 • 003
 • 004
 • 005
 • 006
 • 007
 • 008
 • 009
 • 010
 • 011
 • edddΤο 1924, έτος ανακήρυξης της Α’ Ελληνικής Δημοκρατίας, αποτελεί για την εταιρία ΑΦΟΙ Γ. ΚΟΥΡΗ ΑΕΒΕ την χρονική αφετηρία ορόσημο για την έναρξη της εμπορικής της δραστηριότητας.

  Σε μια πρώιμη ακόμα Ελλάδα και με τις ιδρυτικές τις ρίζες στο Ιόνιο νησί της Κεφαλονιάς, η πρώτη γενεά συνολικά 5 αδελφών κάνει πράξη το εμπορικό της όραμα το οποίο αρχικά εστιάζεται στην παραγωγή φέτας και επιμέρους τυροκομικών προϊόντων συγκεντρώνοντας γάλα από το σύνολο των γαλακτοπαραγωγών της Κεφαλονιάς.

  Παράλληλα, εκμεταλλεύονται τις πλούσιες φυσικές δυνατότητες της Κεφαλονιάς σε γεωργικά και δασικά προϊόντα, όπως τα δαφνόφυλλα, το φασκόμηλο και το χαμομήλι, τα οποία συλλέγουν, εμπορεύονται και καθιστούν εξαγώγιμα σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

  Το 1936 η άτυπη μέχρι τότε εταιρία μετατρέπεται σε Ο.Ε. με έδρα το Αργοστόλι και ιδρύει υποκατάστημα στον Πειραιά και το 1972 μετουσιώνεται σε Α.Ε. και μεταφέρει την έδρα της στην κεντρική αγορά του Πειραιά.

  Από το 1972 και εξής η εταιρεία διέρχεται την πιο δημιουργική εμπορική της περίοδο με την δεύτερη γενεά να κρατάει τα ηνία της ανάπτυξης. Αντιλαμβανόμενοι τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του ελληνικού εμπορικού κόσμου, οι Σταύρος & Παντελής Κουρής διευρύνουν το όραμα της εταιρείας εντάσσοντας στην εμπορική της δραστηριότητα την συλλογή και τυποποίηση Ελαιολάδου και Σπορελαίων. Με μοναδικό γνώμονα να προσφέρουν στην ελληνική αγορά του τροφίμου υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα σχεδιάζουν και προωθούν την μάρκα ελαιολάδων και σπορελαίων με το εμπορικό σήμα «ΚΑΛΟ». Σύντομα το «ΚΑΛΟ» θα γίνει συνώνυμο του ποιοτικού προϊόντος και θα γνωρίσει μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στους ελληνικούς χονδρεμπορικούς κύκλους, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

  Την ίδια περίοδο σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και επεκτείνουν και το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας σε πανελλήνια εμβέλεια ξεφεύγοντας από τα στενά τοπικά πλαίσια της περιφέρειας του Πειραιά και της Αθήνας.

  Διαβλέποντας τις νέες διατροφικές συνήθειες του ελληνικού καταναλωτικού κοινού, η εταιρεία διευρύνει την δραστηριότητά της στο χώρο του τροφίμου ξεκινώντας το 1978 τις πρώτες εισαγωγές τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων από χώρες της Ευρώπης όπως η Δανία, η Ολλανδία και η Γερμανία σε αντιπροσωπευτικό επίπεδο των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οίκων. Η κίνηση αυτή αποδεικνύεται ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία, με τα προϊόντα που εισάγει να βρίσκουν άμεση ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό και να καθορίζουν την ταυτότητα της εταιρείας σήμερα.

  Αυτή η διαρκώς αναπτυσσόμενη διάθεση της εταιρείας οδηγεί αναπόφευκτα σε μετεγκατάσταση της το 1991 σε μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους συνολικής εκτάσεως 1.200 τ.μ. στον Αγ.Ι.Ρέντη.

  Ο διαρκώς αυξανόμενος κύκλος εργασιών και προϊοντικού όγκου ωθεί την εταιρεία σε νέες επενδύσεις με αποθηκευτικούς χώρους συνολικής κάλυψης 3.500 τ.μ. που ολοκληρώθηκαν το 2004 με έδρα την Μάνδρα Αττικής. Οι νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν και πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές αποθηκεύσεως τροφίμων και μή σε συνθήκες περιβάλλοντος, ψύξης και κατάψυξης. Με γνώμονα την άρτια αποθήκευση, διάθεση και τυποποίηση των εμπορευμάτων της, η εταιρία πιστοποιείται σε ετήσια βάση με Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων HACCP.
 • eddd Η ανάπτυξη της εταιρείας ΑΦΟΙ Γ. ΚΟΥΡΗ ΑΕΒΕ από το 1924 μέχρι τη σημερινή της μορφή και η υψηλή θέση που κατέχει πλέον στην συνείδηση της ελληνικής αγοράς τροφίμου είναι προϊόν της αδιάλειπτης, κοπιαστικής και δημιουργικής προσπάθειας μέσα από αντίξοες συνθήκες δύο γενεών εμπόρων.

  Έχοντας βαρύ φορτίο στις πλάτες της και μια πλούσια εμπορική κληρονομιά η διάδοχη Τρίτη γενιά αποτελούμενη από 3 νέους ανθρώπους και τους συνεργάτες τους καλείται να συνεχίσει με τον πιο εμπράγματο τρόπο το όραμα και την φιλοσοφία μιας ολόκληρης οικογένειας που δεν είναι άλλη από την διαρκή προσήλωση στην εργασία και το αντικείμενο της.

  Η σημερινή ευέλικτη δομή και η άρτια οργάνωσή της ΑΦΟΙ Γ. ΚΟΥΡΗ ΑΕΒΕ την έχουν προάγει σε μια σύγχρονη εμπορική εταιρεία που διαθέτει σημαντικό προβάδισμα και συγκριτικό πλεονέκτημα αφού έχει τη δυνατότητα να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλους τους πελάτες της, σε πανελλαδική κλίμακα. 

  Η δυνατότητα αυτή απορρέει από την παρουσία ενός ιδιόκτητου στόλου φορτηγών που διακινούν και παραδίδουν καθημερινά τα προϊόντα της πανελλαδικά, στα  30 άτομα προσωπικό που απασχολεί για τις ανάγκες της πελατειακής της βάσης σε παραγγελιοληψία, τιμολόγηση, πιστωτικό έλεγχο και μεταφορά, και στην ύπαρξη άρτια οργανωμένου δικτύου αντιπροσώπων επαρχίας οι οποίοι μεριμνούν για την προνομιακή προώθηση, τοποθέτηση και διάθεση των προϊόντων της στο σύνολο της Ελληνική επικράτειας. Επιπλέον στα παραπάνω, την εικόνα της εταιρείας έρχεται να συμπληρώσει και να ενδυναμώσει η προσωπική επαφή με τους πελάτες και τους συνεργάτες της, η εξατομικευμένη φροντίδα των αναγκών τους, καθώς και η πολύχρονη πείρα στον τομέα των τροφίμων.

 • aerophotography Η φιλοσοφία της εταιρείας ΑΦΟΙ Γ. ΚΟΥΡΗ ΑΕΒΕ συνοψίζεται επιγραμματικά στο λατινικό ρητό Primus Inter Pares που σημαίνει «Πρώτος μεταξύ ίσων». Πρωταρχικό μέλημα της φιλοσοφίας μας είναι να γινόμαστε ανταγωνιστικότεροι και καλύτεροι από τους ισότιμους ανταγωνιστές μας, τους οποίους σεβόμαστε απόλυτα και υπολογίζουμε.
  Λειτουργούμε και δομούμε την φιλοσοφία μας στο βασικό παραγοντικό τρίπτυχο «Ποιότητα-Τιμή-Ταχύτητα». Έτσι, θεωρούμε ως επιτυχία της φιλοσοφίας μας την δυνατότητα μας να παρέχουμε στους πελάτες μας ποϊοτικά προϊόντα, στην σωστή τιμή, με ταχύτητα και αξιοπιστία εκμεταλλευόμενοι τις ευέλικτες εσωτερικές μας δομές που απαρτίζονται από ικανά στελέχη επιλεγμένα για αυτό το σκοπό. Σκοπός μας λοιπόν είναι τα προϊόντα μας και το ανθρώπινο κεφάλαιο μας να ξεπερνούν τις προσδοκίες τόσο των πελατών μας, όσο και των προμηθευτών μας. Όλα με επίμονες προσπάθειες συνεχούς βελτίωσης μέσω επενδύσεων σε λειτουργίες, υποδομές, εξοπλισμό και προτάσεις νέων και καινοτόμων προϊόντων.
  Η ανωτέρω φιλοσοφία γίνεται εμπράγματη διαμέσου μιας ξεκάθαρης οικονομικής πολιτικής απόλυτης και αυτόνομης κεφαλαιακής ρευστότητας που μας δίνει την δυνατότητα να διατηρούμε την δυναμική αγορών της εταιρείας μας και την φήμη της εταιρείας μας σε υψηλά επίπεδα τόσο σε επίπεδο πελατών όσο και σε επίπεδο προμηθευτών. Η φιλοσοφία αυτή μας προσδίδει σταθερούς και ευχαριστημένους πελάτες, αλλά και ικανοποιημένους προμηθευτές.
  Όσο για την μελλοντική πορεία της εταιρείας, άμεσος στόχος είναι η διεύρυνση των στρατηγικών μας συνεργασιών σε επίπεδο προμηθευτών εξωτερικού και εσωτερικού με απώτερο σκοπό την διεύρυνση των παρεχόμενων προϊοντικών υπηρεσιών μας συνδυαστικά με την διεύρυνση του κύκλου εργασιών μας.
 • edddΗ διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των παρεχομένων προϊόντων και των υπηρεσιών της εταιρείας μας προς την πελατειακή της βάση αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της εταιρικής μας διαχείρισης. Υψηλή ποιότητα για την εταιρεία μας σημαίνει:

  • Aυστηρή επιλογή των συνεργατών και των παραγωγών.
  • Αυστηρή επιλογή και έλεγχος των παραγωγικών διαδικασιών και των τελικών προϊόντων.
  • Αυστηρός έλεγχος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επίπεδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, σε όλα τα στάδια της από την παραλαβή των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών, την ορθή με τα σύγχρονα δεδομένα αποθήκευσή και διανομή τους, την ορθή παραγγελιοληψία και καταχώρηση, την συστηματική οργάνωση της φόρτωσης, αποστολής και παραλαβής.

  Για όλα τα παραπάνω επιλέξαμε η εταιρία μας να εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης ποιότητας HACCP και να είναι πιστοποιημένη κατά ISO 22000. Το Σύστημα Ποιότητας που εφαρμόζουμε προβλέπει και στηρίζεται στους διαρκείς ελέγχους, στην εκπαίδευση του προσωπικού και στην επιλογή αξιόπιστων προμηθευτών.
  Λειτουργώντας μέσα σε αυστηρά ποιοτικά πλαίσια δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι η ΑΦΟΙ Γ. ΚΟΥΡΗ ΑΕΒΕ σήμερα εκπροσωπεί κατ' αποκλειστικότητα στην ελληνική αγορά μερικούς από τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς οίκους παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων και διατηρεί αποκλειστικές συνεργασίες διάθεσης των εμπορευμάτων σημάτων μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών όπως:

  • LATTERIA SORESINA ΙΤΑΛΙΑΣ
  • VERGEER HOLLAND B.V ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
  • ΑRLA FOODS AMBA ΔΑΝΙΑΣ
  • FRIESLAND CAMPINA B.V OΛΛΑΝΔΙΑΣ
  • ΒERGMILCH GEN ΑΥΣΤΡΙΑΣ
  • ΒΑYREUTH GmbH ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
  • ΖΟΤΤ GmbH

  Υψηλός στόχος μας είναι η παροχή ασφαλών τροφίμων, υψηλής ποιότητας που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του σύγχρονου καταναλωτή.